Poedercoaten

Offerte aanvragen

€ 0,00
Info
Loading Winkelwagen wordt bijgewerkt…
LoadingBezig met updaten…

Poedercoaten

Poedercoaten is een elektrostatisch proces waarbij staal, verzinkt staal en aluminium wordt gecoat in de elke gewenste kleur. Poedercoaten is slag- en slijtvast, kleurrijk en esthetisch en heeft een lange levensduur.

Poedercoaten in combinatie met thermisch verzinken, het zogenaamde duplex-systeem, is de meest duurzame bescherming in de strijd tegen corrosie. Duplex is uitstekend bestand tegen extreme weersinvloeden en resulteert in een levensduur die langer is dan de som van de beschermingsduur van beide systemen afzonderlijk.

Poedercoaten is breed toepasbaar op onder andere balkonhekken, gevelpanelen, deuren en ramen, tuinhekken, afrasteringen, geluidsschermen, straatmeubilair zoals abri’s, fietsenrekken en verkeerslichten. Naast de buitentoepassingen zijn er ook tal van binnentoepassingen. 

Het proces van poedercoaten

Bij poedercoaten bepaalt de voorbehandeling van het staal, verzinkt staal of aluminium in belangrijke mate de kwaliteit van het eindresultaat. Iedere ondergrond vraagt een specifieke aanpak. Bijvoorbeeldeen mechanische voorbehandeling door middel van stralen voor staal, chromateren of licht aanstralen voor verzinkt staal of een chemische voorbehandeling door middel van zeswaardig chromateren voor aluminium.

De afwerking is afhankelijk van de toepassing en er zijn diverse systemen mogelijk. Er zijn epoxy- en polyesterpoedercoatsystemen. Epoxypoeder zorgt voor een betere benatting en chemische resistentie. Polyesterpoeder is zeer geschikt voor buitentoepassingen dankzij specifieke eigenschappen als vloeiing, hechting en glansbehoud.

Het overzicht van de systemen en de bijbehorende normbladen, de garanties, dekleurmogelijkheden, de reinigingsvoorschriften en de reparaties van behandelingen kunt u raadplegen op deze website. Vanzelfsprekend geven wij u graag persoonlijk advies